Blog

2022.08.25 16:34

Idén kicsit lemaradtam a szokásos megjelenést tekintve. A nagyfiunkat felvették alkalmazott zeneszerző szakra,a lányink  idén érettségiztek és ballagtak,így a velük való "teendők" foglaltak le. Sikerült beszerezni egy csodálatos zongorát, így esténként magán koncertet hallgathatok <3

DE ismét a dalszerzésé az idő, így a hétvégén máris egy új swinggel jelentkezem, minek a címe Baby swing. Egy lányról szól, akit Baby-nek hívnak, keresi a szórakozást, a szerelmet... Már készül a következő dal is, ami sokkal komolyabb hangvételű, ez a dal a lelkemből szól,ami ritka , hogy ennyire érzelmes dalt írjak, de úgy érzem a mostani helyzet megkívánja, a komolyabb , tartalmasabb szöveget. Persze nem állok itt le, mert egy harmadig dalocska is elindult a megvalósulás útján, ami egy modern hangzású electro swing. Hát mit lehet tenni, ha az ember lányát megszálja az ihlet. Szóval mennek a zenei munkálkodások.

Persze emellett szívem csücske , a gyerkzene a Réparetekmogyoróval is tovább robog.

Youtube csatornánkon ma délután jelentkezünk egy újabb zenés videóklippel a gyerekeknek. Ez még a nyárról szól, és arról, hogy most meg kell tanulni úszni,mindenképpen :-D Abból is látszik, hogy nem sok pihenés marad ilyentájt, hogy már egy új animációs videón dolgozom egy régi dalmix-ünkre,hiszen nagyon szeretik a gyerekek a SZáz liba egy sorban-hatan vannak a mi ludaink...remélem hamarosan azzal is végzek. Igen a gyerekdalokat nagyon szeretem, még több stílusban kipróbálhatom magam, bár úgy érzem mostanra megtaláltam azt a stílust, amit a legjobban szeretek és ez a dallamos Jazz , swing. 

A zenebutik csatornán és a muzsika tv-n folyamatosan láthatóak, hallhatóak dalaim, sajnos nem mindig értesülök róla mikor kerül képernyőre egy-egy dal. 

2021.07.16 11:42

Ahogy feloldották a zárlatokat , beindult az élet és a munka. Nagyon hiányzott a színpad, és a gyerekek műsor. Addig csak takarékon égett a láng, mára teljesen visszagyorsult az élet. Tv felvételek, fellépések, műsorvezetés, dalszerzés, szövegírás ÉS! AZ év elején sikerült bekerülnöm egy számomra különleges ének iskolába. Január óta "koptatom " a padot, egy hónap szünettel, hiszen a gyereknap körüli időszakban lehetetlen volt tanulni és órákat venni. Ahogy kicsit csendesett, lassultak a hetek, újra indultak az énekóráim. ELmondhatom, hogy a tanárom egy tündér és nagyon-nagyon szeretek nála tanulni. Rendgeteg választ kapok és minden órán egyre többet tanulhatok. Mit tanulhatok ? Már énektechnikát,amit szeretnék alkalmazni. Sokaknak ez furcsa lehet, de mindent karban kell tartani, ahogy a testmozgást úgy az éneklést is. Minden estere nagyon élvezem a tanulást és igyekszem szorgos diák lenni. 

Idén a covid zárlat alatt elkezdtem az olasz nyelvvel is ismerkedni. Az elmúlt két hónapban lasabban haladtam, de új lendületet vett a nyelvtanulás ,ahogy a hétköznapjaim kicsit felszabadultak.Szerencsésnek mondhatom magam,mert nem felejtettek el és minden hétvégém fellépésekkel van fűszerezve. AZ olasz nyélv pedig egy szerelem és bizony terveim vannak vele <3 Szeretnék olasz dalokat tanulni,és énekelni,de ez a jövő zenéje.

 

2020.11.18 22:20

ELkészült a videóklip és máris tovább gondolkodtam,máris a következő vforgatáson jár az eszem, hogyan, hol és miként, hiszen egy esős estéről volna szó....és ó ezt a dalt még csak a tv-ben lehetett hallani , Jampi randevú, Strand fesztivál, Zenebutik gála... illetve az októbeti sztárlimonádé újság cd mellékletén volt megtalálható. SZeretem ezt a dalt is, ésí remélem idén még megvalósulhat ez a videó. Közben várok egy választ abból az énekiskolából, ahol voltam egy meghallgatáson, és a foniáter vizsgálat után szabad a pálya a továbbiakban...csak a vírus helyzet szabhat gátat, de rmélem ez most nem lesz akadály. Persze a sok teendő mellett íródik az új dalom és a gyerekdalok sem maradhatnak el. Bár lassan véget ér az év, de még ennyi teendő vár,  most összeszedtem magam, és teljes erőbedobással a munkámat is végzem. 

2020.11.17 20:22

Szomorú ez az ősz nekem. Anyukám elment, és én még nem akartam elengedni őt...nagyon hiányzik, mégis olyan,mintha még mindig itt lenne velünk, mégsem láthatom sosem. Leírhatatlan az érzés. Nagyon hiányzik.

Szeptemberben, októberben megjelent Sztárlimonádé újságcikkek, és válogatás lemezeken két dalom után végre elkészült egy videóklip az Ég veled dalra. Már tervben van a következő, csak jó helyszínt és időt kell hozzá taláni. És ismét beköszöntött a covid és a lezárások, a rendezvények betiltása. Remélem vigyáztok magatokra és egymásra, ez most fontos! 

Én nem vagyok az, aki online koncerteket szervez, lehet eljön még az az idő is,de nem unatkozom. Eljött az aktív munka ideje, igaz főleg esténként, hiszen mindhárom gyerkőc online tanul, így csak este kapom vissza a gépemet. Íródnak a gyerekdalok szövegei, zenéi, íródik a következő saját dal, ami ismét népies hangzatú lesz, hegedűvel. Keresem azokat a nosztalgia dalokat, amiket még neménekeltem, de szívesen énekelnék majdani műsoraimban. SZóval unalom az nincs sosem. 

Már nincs is sok ebből a hónapból és beköszönt decemberrel a tél.

 

 

2020.09.16 17:54

Már megint  a rohanós napokat élem, pedig nem is olyan hajtósak a napjaim. Három új videóklip forgatása vár rám, amit a napoban kezdtünk volna meg, de sajnos a kisördög miatt a jövő hétre datálódott a kezdés. A gyerekdalok gyártásában viszont nincs megállás, hiszen ott mindig kellenek az új dalok. Készül valami újdonság ott is, illetve folyamatos játékok vannak a Facebook oldalunkon /RÉPARETEKMOGYORÓ/. Még élvezem a nyári napokat, remélem még sokáig. Kora reggel indul a nap,többnyire hétvégeken, de előfordul, bár most ritkábban, hogy hétköznap is munkába indulással. Ha nem, akkor jöhet a napi rutin és a gép elé kerülök. Rengeteg új ötlet és dal van a fejemben, amiket szeretnék világra hozni, csak az idő engedje. AZ elmúlt időben sok tv felvételre hívtak meg, amiért hálás vagyok, hiszen így atv csarotnákon is futnak a dalaim.

Vannak napok, mikor estig a gép előtt ülök és igyekszem a háttérmunkákkal végezni. Ma írtam meg az interjút a SZtárlimonádé újságnak is,ami októberben jelenik meg. Én már nagyon várom, hiszen a szerkesztő még átszerkeszti a válaszaimat.

 Persze mindemellett megtalálom a módját, hogy lazítsak egy kicsit vagy a családdal kikapcsolódjunk. A múlt héten elmentünk egy kicsit csavarogni a Dunakanyarba. Még sosem kompoztunk Szobnál, élmény volt , hiszen nem olyan nagy Komp, mint Vácnál vagy a Balatonon.Visegrád lábánál kipróbáltuk a Gokartot, ami számomra kicsit ijesztőnek tűnt :-D , de a gyerekek nagyon élvezték. Így telt a nyár vége és kezdődött az ősz. 

 

2020.08.03 13:21

Mostanában aktív szerzői életet élek, és írom a dalokat...már stúdióban a legújabb, ami egy esti esős sétáról szól....igen, ez is kicsit más stílus, de szerintem szerethető, hiszen akik már hallhatták a kezdeti verziót,nem voltak rossz véleménnyel. A legkritikusabb minősítőm a kedvesem. Nos ő volt az egyedüli aki talált kivetnivalót a dalban. Én minden dalomat úgy írom meg, hogy a szívemből szól....igaz a szövegírással sokszor meggyűlik a bajom, de mindig van segítőm és támogatóm :-) A dalok dallama egyszerűen csak jön és nem tudok tőlük szabadulni és azt érzem ennek meg kell születnie hallgatható verzióban is. Természetesen a videóklippek is tervben vannak, ha nem szól közbe a sors és az élet. Érdekes ez a szakma.... zeneszerző, swzövegíró, előadó....olyan ,mintha sosem dolgoznék, hiszen azt csinálom, amire születtem, amihez értek és nagyon-nagyon szeretek. Zenétírni,létrehozni, elénekelni..... Hamarosan mindkét , illetve három dalom hallható, látható a Zenebutikon. Ha van kedvetek írjátik meg a véleményeteket! 

2020.07.30 16:36

Keressetek a szeptemberben a SZtárlimonádé újságban. Ne felejtsétek el megvenni, rengeteg új dal a szeretett és látható előadóktól egy cd-n ajándékba és sok sok információ a sztárokról. Én is ott leszek...bár nem vagyok sztár és művésznő.... én csak szeretek zenélni, énekelni és mulattatni :-) Hiszen ez az életem! Szóval SZtárlimonádé az újságárusoknál. Azt tudom, hogy az immedio újságosoknál kapjható lesz, de keressétek ,kérjétek az újságárusoktól is! 

 

És ne felejtsetek el a Zenebutikra kapcsoni.... Hamarosan találkozunk!

2020.07.30 16:11

Ez a nyár, és azon belül is a július sok új dalt hozott nekem. Azaz megcsókolt a múzsám :-)

Elkészült az Ég veled dalom, ami hamarosan hallható lesz több média műsorán is és egy válogatás cd-re is rákerül. Ezzel a stílussal már próbálkoztam Hiszen a New york dalnak is nagy sikere volt , így nem szakad meg ez a folyamat. Már íródik a 3. swing, ez is kicsit más lesz, hiszen próbálgatom magamat ebben a stílusban és az új ritmusokban, mint az elektroswing.

A most készülő dal, ami napokon belül már egy tv felvételre viszem egy másik válogatás lemezen fog először szerepelni, és persze a Zenebutikon is.

A videóklippek forgatása augusztusra van tervezve, így a nyár utolsó hónapjában sem fogok unatkozni :-)

Ez a dal megint kicsit más lesz. Az én kedves stúdiósom úgy határozta meg a stílusát, hogy James Bond-os lett :-D És tényleg, teljesen odáig vagyok. Tőlem kicsit szokatlan hangulatú, mégis kellemes dallam. Remélem jó lesz a fogadtatása. Tudom én nem teszem ki egyből a youtube-ra, de ígérem hamarosan az interneten is hallgatható lesz .

 A gyerekdalok írása sem állt le, hiszen a gyerekek nagyon ki vannak éhezve a közösjátékra és az új dalokra. Az anyáknapi dal és a Tengerészes dalom után már  3 új daltervezet született meg. Mondom én, csókolgatnak a műzsák. Nem tudom mit tettem vagy nem tettem, de az ihlet most itt ül a vállamon. Emellett a sok papírmunka és háttérmunkák is folytatódnak, hiszen nem csak dalírásból és fellépésekből, tv felvételekből áll a világ. Sajnsos az idei év a fesztiváloknak nem kedvez, és igen , nekem is sok sok fellépésemet mondták vissza, de azért egy-egy helyen lesz lehetőségem megmutatkozni, és aki szereti a dalaimat vagy engem, kerssen bátran vagy ajánljon a szervezőnek  :-D

 A hegedűm? Nos egy picit félre tettem, mert bár imádom a szalon és a hegedűs dalokat, de ebben is egy új projekt indul a kisfiammal. Ugyanis időközben annyira jól zongorázik, hogy közösen is szeretnénk zenélni. A nyár neki most a vezetésről és a szolfézs tanulásról szól, hálás vagyok Ember Petinek és Lombos Marcinak a sok sok beléfektetett idő és energiáért, és a sok kedves támogatásukért. Hatalmas emberek! <3

Szóval nincs lazsálás, még ha úgy is tűnik. Dübörgök ezerrel. 

Nagyon szeretek énekelni és zenélni, nem is tudnék zene nélkül élni. Nálam minndig szól a jazz vagy a blous, egy chanzon vagy régi dallamok...vagy a dalaim, hogy el ne felejtsem a dalszövegeket.... pedig az előfordul néha... 

Egyszóval jól telik a nyár, bár sok szomorúságot is hozott az élet, és aggódást.... de a zene gyógyítja a lelkemet .

Köszönöm a kedves , bátorító, elismerő szavakat,nem sokan tudják, hogy az önbizalomhiány nem mindig látszik, és jót felé terelnek a kedves gesztusok.

Remélem találkozunk a nyáron és az ősszel, hiszen rengeteg helyen meg fogok fordulni gyermekműsorokkal / RÉparetekmogyoró, Saját dalaimmal és zárt körű rendezvényeken. Köszönöm a Polgármestereknek, szervezőknek, hogy nem felejtettek el! 

Vigyázzunk egymásra, vigyázzatok magatokra! Bárki BÁrmit Mond, a lényeg, hogy figyeljünk magunkra és szeretteinkre, barátainkra....És hallgassatok sok sok zenét ! Puszi

 

2020.07.16 17:21

Ez az év sok változást hozott mindenki számára és nekem is. Számomra mindig is közelt ált a jazz, blues, swing és a táncolható dallamok. Természetesen nem fordítok hátat a táncdaloknak, a nosztalgia daloknak és a mulatós dalok is a pakliban maradnak, de valami megfogott. Szeretném kipróbálni ezt a stílust, mint oly sokat már, mert vonz a hangulata. Ha nem lesz sikere, ígérem tovább keresgélem magam a zene világában ;-)

Mindenesetre készül egy új dal, aminek a szövege is teljesen más hangzatú...eddig mindenki bíztatott, de meglátjuk , hogy fogadja a nagy közönség. Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen június végétől nekem, nekünk beindultak a felkérések, és csak jönnek -jönnek a telefonok. Természetesen ezek nem hatalmas rendezvények, de nekem nem is ez számít, hanem hogy énekelhessek. A karantén alatt gyerekdalokkal szórakoztattuk kis Réparetekmogyoró rajongóinkat, és születtek új gyerekdalok, ahogy folyamatosan készülnek, hiszen a gyerekek mindig új és új dalokat, játékokat szeretnének megismerni. Emelett nem feledkeztem meg azokról sem, akik "engem" szeretnek hallani, látni. Erre most is lesz lehetőség több nyilvános rendezvényen és tv műsorban. HA nem szól semmi közbe , akkor augusztus 16-án Baéassagyarmaton a sörfesztiválon, augusztus 21-én Vácon a Sörfesztiválon, szeptember 20-án SZobon találkozhatnak és táncolhatnak velem. Gyermekműsorainkkal több rendezvényen megtalálhatóak leszünk, keressék a Réparetekmogyorót :-)

Mára talán ennyi, hamarosan újra jelentkezem !

 

 

1 | 2 | 3 | 4 >>